Virtual Reality testrit? Voorlopig nog niet.

27/04/2017

Ford onderzoekt hoe virtual reality ingezet kan worden om potentiële klanten kennis te laten maken met de wagens van Ford. Tijdens de ontwerpfase maakt Ford al wat langer gebruik van virtual reality, maar het denkt de technologie ook te kunnen gebruiken om mensen thuis een Ford-ervaring te bezorgen.

“Dit is echt nog een ongerept terrein. Je kunt je makkelijk voorstellen dat iemand die interesse heeft in een SUV, vanuit zijn comfortabele huiskamer met die auto een off road proefrit maakt”, zegt Jeffrey Nowak, Global Digital Experience Chief bij Ford Motor Company. “Of je bent geïnteresseerd in een stadsauto. Het is avond, de kinderen liggen in bed en jij zit lekker ontspannen in je pyjama op de bank. Een mooi moment om eens te zien hoe het is om in de spits de kinderen naar school te brengen.”

Nu worden veel klanten nog geconfronteerd met “beslissingsangst” als ze voor het eerst een proefrit maken, vertelt Sheryl Connelly, Global Trend and Futuring Manager bij Ford. Door de druk te halen van de eerste kennismaking met hun wagen, zou de eerste echte proefrit een meer ontspannen ervaring kunnen zijn, aldus Connelly.

Door klanten via VR in staat te stellen om verschillende modellen naar hartelust uit te proberen, ontwikkelen zij waarschijnlijk een veel duidelijker beeld van hun potentiële auto voordat zij bij de dealer langs gaan. Klanten zouden zelfs de unieke geur van hun gewenste nieuwe auto kunnen ervaren.

Voorlopig is de virtuele testrit nog verre toekomstmuziek, maar wij helpen u graag aan een fijne, ontspannen, echte Ford-ervaring. Wij verwelkomen u graag in onze toonzaal. Graag tot ziens!

Bekijk onze contactgegevens en openingstijdenDoorzoek onze stock en boek alvast online een testrit

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws