DE TOEKOMST IS GEARRIVEERD: DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE FORD F-150 LIGHTNING

20/05/2022

Ford F-Series, al 45 jaar de best verkochte truck in de Verenigde Staten, kijkt naar de toekomst met de 2022® F-150 Lightning™ pick-up, versterkt door alle voordelen van elektrificatie en uitgerust met verbonden technologie.

De F-150 Lightning is de slimste en meest innovatieve F-150 die Ford ooit heeft gebouwd. De F-150 Lightning komt inclusief de vrijheid van een 10 kW krachtcentrale en zal met behulp van software-updates de Ford Tough-capaciteit alsmaar verder door ontwikkelen.

De F-150 Lightning is de snelst accelererende F-150 tot nu toe en kan van 0 tot 100km/h accelereren in 4 seconden wanneer deze is uitgerust met een batterij met een groter bereik. De F-150 Lightning is verschrikkelijk snel, stil, soepel en opwindend om in te rijden en geeft de bestuurder nieuwe mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld voldoende vermogen om een geheel huis tot maar liefst drie dagen van stroom te voorzien en bijvoorbeeld ook een afsluitbare mega power-kofferbak met stroom- en oplaadmogelijkheden.

De F-150 Lightning is een krachtcentrale met 580pk, dat is dus nog meer dan bij de onthulling van de truck, en met de sterkste koppel van de F-150s aller tijden kunt u maximaal gebruikmaken van het beschikbare laadvermogen. Ook is de F-150 Lightning in het standaardmodel beschikbaar met 18-inch wielen en nog meer trekvermogen op de XLT- en Lariat-vrachtwagens wanneer u kiest voor de batterij met een groter bereik en het Max-trekwagensleeppakket. Het lage zwaartepunt zorgt er ook nog eens voor dat u kunt genieten van ongeëvenaarde zelfverzekerde manoeuvreerbaarheid, of je nu over gladde wegen door regen of door het zand reist.


F-150 Lightning aangesloten

SLIM, VERBONDEN – EN VOL POTENTIEEL

De F-150 Lightning zit boordevol slimme functies en belichaamt hoe Ford geavanceerde digitale technologieën combineert met bewezen technische knowhow om een slimmere, productievere truck te creëren. De F-150 Lightning blijft up-to-date en verbetert voortdurend door middel van live software-updates, ford power-ups genaamd.

Ford biedt F-150 Lightning-eigenaren een optionele BlueCruise handsfree rijervaring op meer dan 130.000 mijl aan vooraf gekwalificeerde verdeelde snelwegen in de VS en Canada. En de FordPass-app biedt naadloze toegang tot de laadstations en afstandsbedieningen van het voertuig.

Een ander voorbeeld zijn on-board weegschalen, die de sensoren van de truck gebruiken om het laadvermogen te schatten en klanten te vertellen hoeveel ze vervoeren, zodat ze alle mogelijkheden van de truck kunnen gebruiken en hun rijstijl indien nodig kunnen aanpassen. En omdat het laadvermogen het bereik kan beïnvloeden, is Onboard Scales geïntegreerd met Intelligent Range om ervoor te zorgen dat de F-150 Lightning een nauwkeurige schatting van het bereik geeft.


GEAVANCEERDE DIGITALE ERVARING

De Lariat- en Platinum-serie zijn voorzien van SYNC 4A, een slanke, moderne interface die wordt ondersteund door een 15,5-inch touchscreen dat is ontworpen om zich aan te passen aan het gedrag van de bestuurder. SYNC 4A maakt gebruik van natuurlijke spraakbesturing, browsen in de cloud en draadloze toegang tot uw favoriete services: Apple CarPlay, Android Auto, amazon alexa ingebouwd en SYNC AppLink-apps.

Het 12-inch instrumentenpaneel verbetert de digitale ervaring verder, met een aanpasbare interface die vertrouwen wekt door op natuurlijke wijze belangrijke informatie naar voren te brengen. Motion graphics geven de prestaties van het voertuig soepel weer in de handsfree rijmodus op de snelweg of hoe het vermogen terugkeert naar het voertuig door regeneratief remmen.

"Dit is echt de slimste F-150 die we ooit hebben gemaakt", zegt Darren Palmer, vice president, Global Electric Vehicle Programs, Ford Motor Company. "De F-150 Lightning geeft onze klanten in een oogwenk alle informatie die ze willen: een realtime overzicht van waar ze naartoe gaan, wat ze bij zich hebben of het werkelijke bereik dat ze hebben opgeslagen. En met Ford Power-Up software-updates wordt de ervaring alleen maar beter."


F-150 Lightning de weg op

BLIJF ONDERWEG VERBONDEN

Lightning biedt klanten de vrijheid van een slimme energiecentrale op wielen van 10 kilowatt. Met de verbeterde Pro Power Onboard kunnen klanten profiteren van ingebouwde stopcontacten om een verscheidenheid aan gereedschappen, elektronica en apparaten buitenshuis direct van stroom te voorzien. De standaard op de basisversies is 2,4 kilowatt vermogen met de optie voor meer, terwijl de Lariat- en Platinum-serie standaard worden geleverd met 9,6 kilowatt vermogen - een combinatie van maximaal 2,4 kilowatt beschikbaar via de voorste kofferbak en tot 7,2 kilowatt via 11 stopcontacten in de cabine en het bed.

Slimme functies maken energiebeheer eenvoudiger dan ooit. Klanten ontvangen een melding van de FordPass-app als de batterij van hun truck onder een derde van de totale actieradius zakt, en ze kunnen zelfs instellen dat de truck stopt met het gebruik van Pro Power Onboard als het batterijniveau de afstand tot het dichtstbijzijnde laadstation nadert.

Met Pro Power Onboard heeft de F-150 Lightning de mogelijkheid om andere elektrische voertuigen op te laden, zodat niemand gestrand is.

Deze mogelijkheden zijn mogelijk dankzij de volgende generatie lithium-ion batterijcellen van de truck die een tweelaags batterijontwerp hebben om meer energie in de beschikbare ruimte te verpakken. De F-150 Lightning biedt twee opties: een batterij met een standaardbereik met een EPA-geschat bereik van 230 mijl en een batterij met een groter bereik. De F-150 Lightning XLT- en Lariat-versies met de batterij met uitgebreid bereik geven u een EPA-geschat bereik van 320 mijl, terwijl de F-150 Lightning Platinum een EPA-geschat bereik van 300 mijl heeft. Fleet-klanten hebben de mogelijkheid om de batterij met uitgebreid bereik op Lightning Pro te kopen, die een epa-geschat bereik van 320 mijl heeft.


REVOLUTIONAIRE KRACHT IN HUIS

Ford Intelligent Backup Power debuteert op de F-150 Lightning en verandert uw truck in de ultieme krachtbron voor uw huis. Met de mogelijkheid om tot 9,6 kilowatt aan energie te ontladen, houdt Ford Intelligent Backup Power de lichten aan tijdens een storing en biedt het beveiliging door huishoudelijke apparaten, beveiligingssystemen en meer van stroom te voorzien.

"Of ze nu schuilen tijdens een storm of proberen veilig te blijven tijdens een hittegolf, klanten kunnen nu hun vrachtwagen gebruiken om elektriciteit te krijgen wanneer ze die het meest nodig hebben", zegt Ryan O'Gorman, commercieel directeur van energiediensten. "De F-150 Lightning is ontworpen om naadloze overgangen te garanderen tussen het opladen van uw voertuig en het voeden van uw huis wanneer dat nodig is - en Ford is de eerste in de VS die deze mogelijkheid op een elektrische vrachtwagen aanbiedt."

Thuis kan de F-150 Lightning, in combinatie met een thuisintegratiesysteem, een huis tijdens een storing gedurende drie dagen van stroom voorzien en elektriciteit aan het net leveren.

Thuis opladen is eenvoudig met de voorkeursinstallatieprovider van Ford Sunrun. Klanten met een batterij met een Pro-aangesloten laadstation met een groter bereik kunnen 's nachts volledig worden opgeladen op netstroom met twee ingebouwde laders. Klanten kunnen ook de mogelijkheid hebben om zonne-energie te installeren, waardoor ze hun huis van stroom kunnen voorzien en hun vrachtwagen kunnen opladen met schone, hernieuwbare energie.


Ford F-150 voorladen

VOORLADER

Onder de motorkap bevindt zich een veelzijdige, hightech mega power voorkoffer met veilige, afsluitbare en gemakkelijk toegankelijke speciale opslagruimte via een elektrisch openings- en sluitsysteem. Dit ruime gebied biedt 400 liter volume en 400 pond laadvermogen - genoeg om twee handbagage en een ingecheckte tas op te slaan, of twee sets golfclubs.

Slim ontworpen met bumperhoogtespeling voor gemakkelijke toegang, is deze waterbestendige ruimte uitgerust met vier stopcontacten, twee USB-laders en een aftapbare vloer die kan dienen als een container voor eten en drinken. Met 2,4 kilowatt aan vermogen is er genoeg capaciteit om elektrisch gereedschap, tv's, laptops, luidsprekers, slowcookers en meer aan te sluiten.

"De mega power front trunk van de F-150 Lightning is een van die functies die verandert wat voertuigen klanten kunnen bieden. De grootte, voldoende voeding, aftapbare vloer en het openings- en sluitsysteem dat met een druk op de knop opent, maken het indrukwekkend! ", zei Linda Zhang, hoofdingenieur van het F-150 Lightning-programma.


Ford taaiheid als standaard

DE ROBUUSTHEID VAN FORD IS STANDAARD

Aangedreven door twee ingebouwde motoren en met standaard 4x4, kan de F-150 Lightning ruw terrein aanpakken met duurzaamheid en ingebouwde Ford Tough-mogelijkheden. Naast een zeer sterke carrosserie van een aluminiumlegering van militaire kwaliteit, biedt een nieuwe onafhankelijke achterwielophanging verbeterd rijcomfort, terwijl een geheel nieuw frame het sterkste staal gebruikt dat ooit in een F-150-frame is geplaatst en een maximaal beschikbaar laadvermogen van 2.235 pond en een sleepvermogen van maximaal 10.000 pond ondersteunt.

De F-150 Lightning ondergaat dezelfde Ford Tough-tests als alle trucks uit de F-serie. Militaire aluminiumlegering behuizing en verbeterde hoge sterkte stalen frame ondersteunen geavanceerde batterij. De eerste onafhankelijke achterwielophanging en het lage zwaartepunt van de F-serie helpen de wegisolatie te verbeteren, zorgen voor een stabielere rit en verminderen de stuurrol, terwijl de duurzaamheid en betrouwbaarheid die van de F-150 worden verwacht, behouden blijven.

"Of ze nu een bed vol brandhout in de sneeuw dragen of een aanhangwagen trekken tijdens een roadtrip, klanten moeten kunnen vertrouwen op de prestaties van hun truck", zei Zhang. "Deze elektrische truck is ontworpen met twee motoren aan boord, wat betekent dat hij ruw terrein aankan. Ons technische team voerde hetzelfde zware testregime uit dat onze F-150-klanten van Ford leerden verwachten.".

De F-150 Lightning levert uitstekende offroad-prestaties, met een 4x4-systeem met vier selecteerbare rijmodi: Normal, Sport, Off Road en Tow/Haul. Robuuste bodembescherming zorgt voor batterijveiligheid, met metalen skidplates die zowel de batterij als de binnenmotoren beschermen tegen ruw terrein. De batterij zelf is bevestigd in een waterdichte behuizing omringd door bescherming tegen botsingsabsorptie en is getest bij temperaturen zo extreem als minus 40 graden Fahrenheit om ervoor te zorgen dat Lightning op het meest noodzakelijke moment kan werken.

Rigoureuze uithoudingstests omvatten het rijden met de truck door Iowa Hill, Californië, waar het enorme trailers gedurende lange tijd bergop en van steile hellingen sleepte. Als gevolg hiervan is de F-150 Lightning uitgerust met een vloeistofkoelsysteem en een state-of-the-art aandrijflijnconfiguratie die de warmteverdeling in het voertuig vakkundig beheert. Verbeterde koelsystemen en componenten zorgen ervoor dat de truck zelfs in de zwaarste rij-evenementen kan gedijen.

Om te helpen bewijzen dat de F-150 Lightning wordt getest om klanten te laten dekken, namen ford-ingenieurs ontwikkelingstrucks mee naar twee van de zwaarste sleeproutes in Amerika.

Ford-ingenieurs namen de pre-productie F-150 Lightning-trucks mee naar wat sommigen 's werelds zwaarste sleeptest noemen - TFLtruck's Ike Gauntlet™ Tow Test - een 8-mijls stuk I-70 in Colorado dat een helling van 7 procent beklimt tot een maximale hoogte van 11.158 voet boven de zeespiegel rond de Eisenhower Memorial Tunnel.

Slepen in winterse omstandigheden is echter slechts een deel van de vergelijking. Om het slepen van de truck in extreme hitte te bewijzen, bracht Ford de F-150 Lightning naar de extreme niveaus van de Davis Dam. Met grondtemperaturen die tijdens het testen een maximum van 118 graden Fahrenheit bereikten, sleepten de F-150 Lightning pre-productie-eenheden dezelfde trailers van 10.000 pond voor meerdere lussen door de dam.

Ford-ingenieurs brachten ook twee weken door in het hart van Alaska bij temperaturen van min 30 graden om de prestaties van de F-150 Lightning te blijven verfijnen op oppervlakken met weinig tractie zoals sneeuw en ijs, en in extreme kou om klanten maximaal vertrouwen te geven.


SCHAKEL OVER NAAR ELEKTRISCH, MET GEMAK

Ford ondersteunt je als het gaat om opladen. Ford is de enige autofabrikant die een laadstation van 80 ampère als standaarduitrusting aanbiedt, zodat klanten een vrachtwagen met een groter bereik gemakkelijk thuis kunnen opladen. Dit systeem maakt gebruik van het enige dubbele laadsysteem aan boord van een elektrische truck voor nog sneller thuisladen. Hiermee voegt de F-150 Lightning een gemiddeld bereik van 30 mijl per uur opladen toe, waarbij een truck met een uitgebreid bereik van 15% tot 100% in ongeveer acht uur volledig wordt opgeladen.

De F-150 Lightning neemt het giswerk weg van wanneer en waar op te laden met FordPass Power My Trip, die laadroutes identificeert voordat u zelfs maar aan uw reis begint. In de truck berekent Intelligent Range nauwkeurig het bereik, rekening houdend met het weer, verkeer, laadvermogen, sleepgewichten en meer. Cloud-verbonden navigatie op SYNC 4 identificeert ook openbare oplaadlocaties en vraagt eigenaren om op handige punten op elke reis op te laden.


VERSNELDE PRODUCTIVITEIT

De F-150 Lightning Pro is de eerste elektrische truck uit de F-serie die speciaal is ontworpen voor commerciële klanten. De F-150 Lightning Pro wordt aangeboden door Ford Pro, een one-stop-shop voor commerciële en overheidsklanten met een reeks conventionele en elektrische voertuigen en een volledige suite van software, opladen, financiering, diensten en ondersteuning op Ford- en niet-Ford-producten. De F-150 Lightning Pro komt inclusief diverse opties die uw bedrijfsactiviteiten zal vergemakkelijken en Ford voorspelt dat uw kostenbesparingen vanaf de eerste dag direct merkbaar zullen zijn.


Design Ford F-150 Lightning

ONDERSCHEIDEND EN HIGHTECH DESIGN

Voortbouwend op de kracht van het bestaande design-DNA van de F-150, heeft Ford een truck gecreëerd die de vasthoudendheid belichaamt waar mensen van houden, terwijl hij een duidelijk modern hightech tintje toevoegt. Zoals bijvoorbeeld de kenmerkende LED-lichtbalken die door de voor- en achterkant lopen, de drie nieuwe grille-modellen die een gedurfde nieuwe look geven aan het vertrouwde gezicht van de F-150 met behoud van de authenticiteit en robuustheid van Ford.

De F-150 Lightning is de meest aerodynamische F-150 aller tijden, met verbeteringen zoals nieuw gevormde treeplanken, een gebeeldhouwde kap om de luchtweerstand te verminderen en roosters die luchtinlaatgaten vervangen door een gladder, gestructureerd oppervlak. Een nog functioneler ontwerp biedt verbeterde 360-graden gebiedsverlichting, die een specifiek gebied of het hele gebied rond het voertuig kan verlichten.

En de F-150 Lightning doet geen concessies aan de ruimte, met een ruime cabine en eersteklas beenruimte en schouderruimte op de achterbank, met behoud van dezelfde cabine- en bedafmetingen als zijn benzine-tegenhanger, dus hij is nog steeds in staat om duizenden accessoires te huisvesten die al beschikbaar zijn. Het beschikbare opklapbare werkoppervlak in het interieur maakt het werken in het voertuig nog eenvoudiger en productiever, terwijl de beschikbare Max Recline-stoelen bijna 180 graden achteroverleunen bieden om klanten te helpen opladen.*De F-150 Lightning is momenteel alleen beschikbaar in Noord Amerika.Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws