Ford's nieuwe kampeerwagen: de ‘Trail’-versie

31/08/2021

Ford kondigde vandaag aan zijn kampeerwagen gamma uit te breiden met een nieuwe Trail-versie. De nieuwe Transit Custom Nugget Trail kampeerwagen is speciaal ontworpen om kampeerders nog beter te ondersteunen. De camper heeft daarom een stijlvolle nieuwe look gekregen, maar ook verbeterde interieurspecificaties en de Trail-versie is uitermate geschikt voor verscheidende terreinen.

De nieuwe versie zal worden aangeboden in de Nugget en Nugget Plus (met lange wielbasis) modellen, die allebei standaard zijn uitgerust met een opklapbaar dak. De Trail-versie maakt van 27 augustus tot 5 september zijn publieksdebuut op Caravan Salon 2021 in Messe Düsseldorf.

“Onze klanten zijn naar eigen zeggen op zoek naar een opvallende kampeerwagen die bijzondere ervaringen creëert. Daarom introduceren we de Nugget Trail om hun roadtrips een extra dosis stijl en avontuur te geven,” aldus Barry Quested, Brand Manager van One Stop Shop Conversions bij Ford of Europe. “De Trail versie ondersteunt het outdoorleven van klanten met een gedurfd nieuw design, leefruimtes ontworpen om in alle seizoenen een hoogstaand comfort te bieden, en extra tractie om grascampings, modderige kusten en onverharde paden het hoofd te bieden.”

Samen met kampeerwagenspecialist Westfalia heeft Ford het productieritme voor de Nugget in 2022 verdrievoudigd om te voldoen aan de vraag naar zijn populaire kampeerwagen in een snelgroeiende markt. De Nugget Trail kan vanaf later dit jaar worden besteld bij enkele Ford-dealers.

Vakantie buiten de gebaande paden
De look van de Nugget Trail wordt gedomineerd door zijn matzwarte FORD-radiatorrooster, dat inspiratie put uit de iconische Raptor-terreinwagens en dat geen twijfel laat bestaan over de terreinvaardigheden van de kampeerwagen. De met zwarte strips afgewerkte bumpers, flanken en wielkasten zorgen voor een nog robuustere uitstraling en bieden een betere bescherming tegen slijtplekken van laarzen en uitrusting tijdens het in- en uitladen. Opvallende Trail-logo’s en unieke 16” lichtmetalen velgen maken de stoerdere look compleet.

Het unieke designthema komt ook terug in de leefruimte: alle Nugget Trail-modellen zijn standaard uitgerust met duurzaam zwart leder op de draaibare kapiteinszetels vooraan en de achterbank, terwijl de eettafel is afgewerkt in een exclusieve donkere tint die contrasteert met de witte afwerking van de kitchenette, garderobe en hoogwaardige houtnerfvloer.

Nugget Trail Nugget Trail kampeerwagen Transit Custom Trail kamperen 

Berekenen de inruilwaarde

Verbeterde standaarduitrusting

Deze nieuwe Nugget-variant biedt aanzienlijke upgrades om een luxueuzer gevoel te creëren wanneer u onderweg bent, ook bij kouder weer. Een primeur in zijn klasse, die winterse ritten en koude nachten comfortabeler maakt, is de optionele verwarmbare achterbank. Het verwarmingssysteem werkt ook wanneer de bank is uitgetrokken tot een comfortabel tweepersoonsbed.

Het uitklapbare dakgedeelte is voorzien van raampanelen die veel natuurlijk licht en lucht in de leefruimte binnenlaten. De weerbestendige zijkanten zijn standaard uitgevoerd in het grijs. Rood en blauw zijn als optie verkrijgbaar in combinatie met bepaalde koetswerkkleuren.

De Nugget Trail is uitgerust met een nieuw bedieningspaneel met aanraak kleurenscherm op de achterste kleerkast. Zo kunnen klanten de elektrische aansluiting, de laadtoestand van de batterij, het peil van vers water en afvalwater, de verwarming en de verlichting eenvoudig beheren. Het paneel regelt ook de standaard waterboiler die de kitchenette en buitendouche van warm water voorziet.

Zelfverzekerd toeren
De nieuwe Nugget Trail wordt aangedreven door de krachtige, geraffineerde en zuinige 2.0 EcoBlue-dieselmotor 1 van Ford, die zich moeiteloos van zijn taak kwijt, zelfs bij lange rondreizen met veel bagage. De Nugget Trail is standaard uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een mechanisch sperdifferentieel (mLSD) voor een trefzekere voortgang op oppervlakken met een beperkte grip, zoals nat gras, zand, grind of ijs.

Aangezien heel wat Nugget-klanten nooit eerder met een bestelwagen hebben gereden, rust Ford alle Nugget-varianten uit met een reeks rijhulpsystemen, waaronder een adaptieve snelheidsregelaar2 , een achteruitrijcamera2 en Cross Traffic Alert2 voor meer veiligheid bij het achteruitrijden uit parkeerplaatsen of zijwegen.

Vorig jaar reikte de onafhankelijke veiligheidsinstantie EuroNCAP een Silver Award uit aan de Transit Custom (waarop de Nugget gebaseerd is) voor zijn actieve veiligheidssystemen. De organisatie prees in het bijzonder het optionele autonome noodremsysteem Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie. 

Neem contact op


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws