VAB-Gezinswagen van het Jaar 2019

En de winnaars zijn..

10/12/2018

Zoals elk jaar ging ook dit jaar de VAB op zoek naar de‘VAB-Gezinswagen van het Jaar’. In totaal zijn er per categorie drie auto's uitgeroepen tot winnaars. Een jury van van maar liefst 19 autojournalisten en 68 gezinnen teste in totaal zo'n 23 auto’s. Bent u benieuwd naar het resultaat?

Categorie 1, tot 19.500 euro

Bij de kleine gezinswagens bood er opnieuw geen enkele constructeur een dieselwagen aan. De afgelopen paar jaar zagen we gezinnen steeds vaker kiezen voor SUV’s in deze categorie, maar nu lijkt men bewuster rekening te gaan houden met kilometerkostprijs en verbruik. De twee meest zuinige wagens in deze categorie bekleden de eerste twee plaatsen: 1ste plaats: Ford Focus met 168 punten

Wat vonden de gezinnen?

“Een ruime wagen met een mooi design die zeer comfortabel rijdt.” “Mooie wagen met een goede afwerking en een overzichtelijk dashboard.” “Ruime wagen, ook achteraan met een goede wegligging en dito afwerking.”

Wat vonden de autojournalisten?

“Rijdt geweldig, veel rijplezier. Een erg degelijke gezinswagen.” “Speelt een klasse hoger dan zijn concurrenten in deze categorie.” “Comfortabele gezinswagen met goede wegligging die ook nog eens vriendelijk is voor de portemonnee.”

Categorie 2, tot 30.500 euro

Vorig jaar hadden we slechts één dieselwagen bij de grote gezinswagens, dit jaar zien we er opnieuw twee. We zien in deze categorie dan ook een opvallende evolutie in het deelnemersveld: steeds meer merken kiezen ervoor om een “ludospace” in te schrijven. Twaalf wagens gingen voor de overwinning. Opvallend in deze categorie is de deelname van een hybride wagen en twee wagens op CNG. Deze drie wagens zijn qua kilometerkostprijs ook zeer interessant. Ondanks dat er in deze categorie veel crossovers en ludospaces deelnamen, wint dit jaar opnieuw een klassieke break. Hij valt duidelijk in de smaak bij de gezinnen, want het is het grotere broertje van de winnaar categorie 1. Het is overigens de eerste keer in de geschiedenis van de VABGezinswagenverkiezing dat een merk zowel wint in categorie 1 als in categorie 2.1 1ste plaats: Ford Focus Clipper met 176 punten

Wat vonden de gezinnen?

“Ruime wagen met mooie looks en een sportief karakter.” “Een goed uitgeruste gezinswagen met een performante automaat en goede prestaties.” “Een mooie gezinswagen met soepel weggedrag en aangename wegligging.”

Wat vonden de autojournalisten?

“Een uitstekend rijdende break die veel rijplezier biedt.” “Beste wegligging van alle deelnemers. Zeer goede motor, comfortabel, ruim en niet te duur.”

Contacteer onsKom bij ons langs

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws