Nieuwe Ford Focus - maximale score in laatste NCAP-test

31/07/2018

Technologie die zowel fietsers, voetgangers als medeweggebruikers kan detecteren, en remt om aanrijdingen te voorkomen.  Dit zijn een aantal factoren die tot de 5 sterren van de NCAP hebben bijgedragen.

Nieuwe Focus vijf sterren in NCAP-test

De nieuwe Focus, waarvan modellen nu bij de dealers te bewonderen zijn, scoort de maximale beoordeling op het niveau van zijdelingse botsingen. Dit wordt bewerkstelligt door een geavanceerd koetswerk en ultrasterke materialen.

Leuk om te weten, is dat de nieuwe Ford Focus een van de eerste wagens is die de maximale score van 5 sterren heeft behaald, nadat NCAP nog strengere testprotocollen heeft toegepast. De nieuwe Focus beschikt over geraffineerde kenmerken die ontworpen zijn om ongevallen te voorkomen of beperken. Kenmerken bestaan uit:

Pre-Collision Assist met Pedestrian en Cyclist Detection

Dit systeem, dat geprezen door het NCAP en detecteert voetgangers die zich op of in de buurt van de weg bevinden. Als het systeem voetganger of fietsers detecteert en de bestuurder van de wagen niet reageert, wordt automatisch de rem toegepast. Het neemt nu ook fietsers waar, en functioneert ook in het donker door gebruik te maken van de koplampen van de wagen.

Bescherming voor volwassenen en kinderen

De nieuwe Focus kreeg ook hier een hoge score van NCAP voor de inzittendenbescherming van volwassenen en kinderen. De bescherming tegen frontale botsingen is 40 procent verbeterd vanwege de nieuwe C2-bodemplaat van Ford en een koetswerkstructuur die voor 33 procent uit ultrasterk en gewalst boriumstaal bestaat.

De Focus behaalde ook de maximale score toen zijdelingse botsingen werden nagebootst.


Comfortabeler, veiliger en minder veeleisend

De nieuwe Ford Focus introduceert een grootste assortiment met rijhulpsystemen, dat tot nu toe door Ford is geïntroduceerd. En wel met 3 radars, 2 camera’s en 12 ultrasonische sensoren.  Voorbeelden hiervan zijn:

  • Adaptive Cruise Control – nu met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring
  • Adaptive Front Lighting System – hierdoor wordt de richting van uw koplampen in bochten en op verkeersborden aangepast
  • Evasive Steering Assist – hiermee worden langzamere en stilstaande voertuigen op de weg gedetecteerd. Dit gebeurt aan de hand van radars en camera’s.  Dit systeem biedt stuurondersteuning en help zo om langs voertuigen te manoeuvreren en botsingen te voorkomen.
  • Wrong Way Alert (in het begin slechts beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland)- Dit systeem maakt gebruik van een camera in de voorruit en informatie uit het navigatiesysteem van de auto.  Zo kan het de bestuurder hoorbare en visuele waarschuwingen geven, wanneer de bestuurder langs twee borden met het teken “Geen toegang” rijdt, wanneer hij/zij probeert de snelweg op te gaan.
  • Post-Collison Brake – dit nieuwe systeem helpt de bestuurder na een ongeluk. Na het detecteren van de eerste botsing, verhoogt het systeem de automatische remdruk en helpt zo om een tweede botsing te voorkomen.
  • Head-up display – een display in de richting van de voorruit, waardoor de bestuurder zijn/haar blik op de weg kan houden, terwijl een camera met breed zicht aan de achterkant van de auto, de bestuurder een beter zicht (180 graden) van de achterruit biedt, wanneer men achteruit een parkeerplaats of oprit verlaat.
  • Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert – waarschuwt bestuurder tijdens het achteruitrijden voor naderende auto’s die langs de auto rijden. Dit systeem kan nu voor het eerst de remmen in werking stellen om botsingen te voorkomen of de impact te beperken als bestuurder niet op de waarschuwingen reageren.

De nieuwe Focus is nu verkrijgbaar met vijf deuren of als clipper. Meer informatie over de nieuwe Ford Focus vindt u hier.

 

Contacteer ons voor meer infoKom bij ons langs

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws